Geslaagde netwerkbijeenkomst van project 'doorlopende leerroute'

5 februari 2024

Afgelopen woensdag organiseerden leerlingen van vmbo Zorg en Welzijn en HBR en studenten mbo Servicemedewerker breed en Helpende zorg en welzijn, op vestiging Campus in Winschoten een bijeenkomst voor stagebedrijven. Er is vier weken lang samengewerkt om deze netwerkbijeenkomst voor stagebedrijven te organiseren. Dit was onderdeel van het project ‘doorlopende leerroute’.

Dit project is onder andere mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Incidentele Middelen Leerlingendaling VO 2020-2025 (IML), waardoor leerlingen in krimpregio’s goed onderwijs kunnen blijven volgen en in de buurt naar een middelbare school kunnen gaan.

Door de docenten van het vmbo en mbo zijn gevarieerde groepen samengesteld, bestaande uit een mix van studenten (mbo) en leerlingen (vmbo). Elke groep had een andere opdracht, denk aan catering, ontvangst en afscheid, rondleiding, presentatie, inrichting en meer.

In de eerste les van dit project maakten de groepen een samenwerkingsovereenkomst met afspraken waar iedereen zich aan moest houden. Hierdoor liep ook de samenwerking buiten de lessen goed. Zo zochten de groepsgenootjes contact met elkaar via de mail en maakten ze afspraken, werden er taken verdeeld en stemden de leerlingen en studenten de werkzaamheden op elkaar af. Dit ging onder leiding van de teamcaptain uit hun eigen groep.

Op de netwerkbijeenkomst werden de stagebedrijven ontvangen en welkom geheten, daarna volgde er een rondleiding door de school en tot slot was er een presentatie over de verschillende opleidingen. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje en gaf gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan om de samenwerking in de regio te versterken.

Wij kijken terug op een geslaagd project en waardevolle bijeenkomst!