Leren is belangrijk, maar een school is er ook om anderen te ontmoeten, plezier te hebben en met elkaar activiteiten te ondernemen. Naast de gewone lessen organiseren we op Campus Winschoten daarom allerlei activiteiten, zoals sportdagen, een Engelse week, excursies, schoolreizen en ook projecten die te maken hebben met je eigen opleiding. Aan de Campus-brede activiteiten doen alle leerlingen van Campus Winschoten mee. Zo is er de gezonde week, een dierenkeuring op dierendag, Campus sportief dagen, een kerstmarkt, deelname aan scholierenwedstrijden en nog veel meer. Je leert tijdens deze activiteiten veel mensen kennen. Daardoor gaat de overstap van het vmbo naar het mbo straks als vanzelf!
Regelmatig komt er een bedrijf bij ons bezoek of bezoeken wij zelf een bedrijf. Op deze manier leer je hoe bepaalde werkzaamheden er in de praktijk uit zien. Want uiteindelijk kom je zelf ook in de praktijk terecht. Deze uitstapjes zijn niet alleen interessant en leerzaam, maar ook hartstikke leuk!
Om ook al te oefenen in de praktijk, ga je stagelopen. Wij hebben contact met verschillende erkende leerbedrijven die jou een stageplek kunnen bieden. Het verschilt per opleiding hoeveel dagen je in de week zal gaan stagelopen.
Wij zorgen voor elkaar. Persoonlijke aandacht wordt georganiseerd.
Wij werken samen. Wij organiseren een structuur van samenwerken met elkaar en de wereld.
Wij stimuleren zelfstandigheid. Van sturen naar steunen om jouw weg te vinden.
Wij gaan voor groei. Wij dagen uit om het beste uit onszelf en elkaar te halen.
Wij zorgen voor elkaar. Persoonlijke aandacht wordt georganiseerd.
Op Campus Winschoten vinden we het belangrijk om regelmatig contact te hebben met onze leerlingen en ouders/verzorgers. Naar aanleiding van de tussenstanden of de rapporten zijn er een aantal keren per jaar contactmomenten. Samen kijken we dan naar jouw resultaten en er is de gelegenheid om vragen te stellen aan een aantal docenten en om met de mentor te praten.
Als jij een klacht hebt, dan kan je die met ons delen. Klachten worden in principe aangekaart bij en besproken met degene die het betreft. Maar een docent, coach of interne vertrouwenspersoon kan jou ook helpen bij problemen of vragen. Daarnaast kunnen ook de schoolleiding en de externe vertrouwenspersoon een rol spelen bij het zoeken naar een oplossing. Pas als blijkt dat een oplossing niet mogelijk is, kan een formele klacht worden ingediend. Meer informatie over onze klachtenregeling vind je hier. Ook is er meer informatie over dit onderwerp te vinden op de website van Stichting Onderwijsgeschillen.
Wij hebben een leerlingenraad. De leerlingenraad komt op voor de belangen van leerlingen. De leerlingenraad overlegt regelmatig met de schoolleiding en bespreekt klachten en/of opmerkingen over medeleerlingen of personeel. Ieder jaar vinden er verkiezingen plaats waarvoor alle leerlingen zich kandidaat kunnen stellen. Wie weet zien wij jou ooit ook in onze leerlingenraad!
Onze school hecht grote waarde aan onze ouderraad. In deze raad worden ouders gehoord en adviezen gegeven. Daarnaast kunnen ouders voorstellen doen. Bijvoorbeeld om alle leerlingen een examencadeau te geven. Ook helpt de ouderraad mee bij het organiseren van thema-avonden. Zo helpen onze ouders mee aan een goed leer- en leefklimaat. Als je interesse hebt om ook onderdeel uit te maken van onze ouderraad, neem dan contact met ons op. Het heeft verscheidene voordelen om je aan te sluiten bij de ouderraad, denk aan: ontmoetingen met andere ouders, je voelt je meer betrokken bij wat er speelt op school, je loopt gemakkelijker door het gebouw en krijgt een kijkje in de keuken.
Het Dollard College vindt het belangrijk dat medewerkers, ouders/verzorgers en leerlingen inspraak hebben. Daarom heeft onze school een medezeggenschapsraad. De medezeggenschapsraad kan alle belangrijke onderwerpen bespreken met het bestuur. Voor een aantal belangrijke beslissingen met betrekking tot de school heeft het bestuur advies of instemming van de medezeggenschapsraad nodig.