Groen

Groen

De natuur en het milieu gaan je aan het hart? Je houdt van aanpakken, bent creatief, niet bang voor vieze handen en hebt doorzettingsvermogen?

Dan ben je een echte groener en geknipt voor profiel groen!

Binnen deze richting is er veel aandacht voor natuur en milieu, verantwoorde voeding en gezondheid en duurzaamheid. Je leert omgaan met dieren en planten. Je krijgt les in tuinaanleg, je leert bloemschikken, maar je maakt ook al kennis met de akkerbouw en de tuinbouw. Je leert kleine huisdieren verzorgen, je krijgt les over vogels en ook over de dieren die je op een boerderij vindt, zoals schapen, koeien, pony’s en paarden. De lessen in het beroepsgerichte gedeelte worden voor een deel in school en voor een deel op locatie gegeven.

Campus Winschoten heeft grote ruime dierverblijven met onder meer konijnen, reptielen, cavia’s, geiten, vissen en vogels. Ook is er een weide waar de dieren in de zomer lekker buiten lopen. Er zijn kassen en is er een tuin waarin je les krijgt. Daar leer je alles over planten, bloemen en groenonderhoud.

Zo krijg je een goed beeld van het beroepenveld. Denk aan hovenier, bloemist, dierverzorger, loonwerker, veehouder, akkerbouwer, plantenkweker enzovoort.

Profieldelen Groen

Daarnaast worden verschillende keuzedelen aangeboden.