Economie en ondernemen

Economie en ondernemen

Ben je precies? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? Vind je het leuk om mensen te helpen of wil je een eigen bedrijf beginnen? Je kunt goed luisteren, je bent creatief, bezit sociale vaardigheden en hebt doorzettingsvermogen. Dan is het profiel Economie & Ondernemen de beste optie voor jou!

Het profiel Economie & Ondernemen gaat over het verkopen van producten en verder alles wat te maken heeft met het opstarten en runnen van een eigen (online) winkel of bedrijf. Hierbij staat het ondernemen centraal, waarbij je zelf een ondernemingsplan ontwikkelt en uitvoert.

Een commerciƫle instelling, een klant- en servicegerichte houding en op een juiste manier kunnen communiceren is bij deze afdeling dus heel belangrijk!

Dit profiel bereidt je voor op mbo opleidingen richting: Handel en ondernemerschap en Marketing, economie en administratie. Tijdens de lessen worden praktijksituaties nagebootst en kom je veel beroepen tegen, zodat je een goed beeld krijgt van de vele verschillende werkzaamheden in het beroepenveld van economie en ondernemen. Je krijgt praktijkopdrachten en gaat op stage zodat je een goed beeld kunt vormen van de praktijk. Tijdens de lessen wordt er, net als in de praktijk, veel met de computer gewerkt.

Profieldelen Economie en ondernemen

Daarnaast worden verschillende keuzedelen aangeboden.